Traduceri Spaniolă

Traduceri spaniolă

Limba spaniolă (Idioma español, lengua española, español), numită uneori şi limba castiliană (castellano), este o limbă romanică din subgrupul iberic. Este una dintre cele şase limbi oficiale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Spaniola se situează pe locul doi ca cea mai vorbită limbă în lume conform numărului vorbitorilor care o au ca limbă maternă[1], fiind precedată doar de chineza mandarină. O vorbesc ca prima şi a doua limbă între 450[2] şi 500[3] milioane de persoane. Se plasează pe locul trei ca cea mai folosită limbă după numărul combinat de vorbitori (atât ca limbă maternă, cât şi străină), fiind întrecută de chineza mandarină şi de engleză.

Spaniola ocupă, de asemenea, locul doi în topul celor mai studiate limbi din lume,[4] fiind învăţată de cel puţin 14 milioane de studenţi.[5] Conform altor surse, acest număr depăşeşte 46 de milioane de studenţi distribuiţi în 90 de ţări.[6]

Atât spaniola, cât şi alte limbi romanice, reprezintă o continuare modernă a latinei vulgare, limbă care a fost vorbită împreună cu latina cultă în fostul Imperiu Roman şi care a pus bazele tuturor limbilor romanice moderne. Datorită propagării sale în America, spaniola este limba neolatină care a cunoscut cea mai largă răspândire în lume.

sursa: wikipedia.org

Dacă aveți nevoie de servicii de traduceri sau interpretariat în sau din limba spaniolă nu ezitați să ne contactați.
Pentru urgențe ne puteți apela la numărul de telefon 0730 614 806

Suna
Adresa